Enhedslisten er ikke med i det nye færgeforlig som det eneste af folketingets partier.

Bornholm betaler prisen for forventede stigende oliepriser

På trods af aktuelt lave oliepriser er der i det foreliggende færgeforligsmateriale indregnet en olieprisstigning på 47 mill., og da man fra regeringens side ikke vil øge rammen for færgebetjeningen ud over de 208 mill. - ja så, kommer vi på Bornholm til at betale med serviceforringelser; nedlæggelse af IC Bornholm og reduktion i ekstrakapaciteten. Poul Anker bliver solgt og betjeningen af Bornholm overlades til to hurtigfærger og en Hammerodde-lignende godsfærge.

Det er mindre robust - især i vinterhalvåret og væsentligt mere bøvlet for de rejsende, der bruger toget over Sverige.

At den dårlige aftale varer i 10 år er endnu en streg i regningen.